top of page

Ai găsit sursa de finațare pentru StarUp-ul tău?

Actualizată în: 18 dec. 2020

Faptul că te-ai gandit la o afacere si ai inregistrat o firmă la ONRC, nu inseamnă aproape nimic, daca nu ai un Plan de afaceri cu un buget bine fundamentat si o sursa de finanțare care sa asigure operationalizarea acestei afaceri, pentru cel putin 12 luni.


Într-un start-up este vital să aveți acces la o sursă de finanțare pentru capitalul inițial. În această etapă este foarte important să răspundeți la următoarele întrebări:

  • Cum vă veți concepe campania pentru atragerea capitalului de pornire? Practic, cum veți convinge investitorii să contribuie la idea voastră. Veți opta pentru granturi, credite, investiții de capital (oferind acțiuni ale companiei) sau pentru o combinație a acestora?

  • Care este cea mai bună modalitate de a-i sensibiliza pe investitori față de valoarea socială a afacerii pe care o inițiați? În ce mod veți evalua impactul social potențial sau dezirabil? Cum veți aplica noile tehnologii sau ideile inovatoare în modelul de afaceri pe care l-ați elaborat?Toate aceste întrebări, alături de planul de afaceri și planul financiar detaliat vă vor ajuta în elaborarea unei strategii de abordare a potențialilor investitori. În cele mai multe cazuri, investițiile necesare unei afaceri sociale provin direct din economiile fondatorilor ori de la prieteni/ apropiați, însă pentru cei care nu au un capital propriu, pot să abordeze un "angel investor". Succesul acțiunii de strângere a capitalului va depinde de eficiența cu care vă veți utiliza diferitele relații și resurse.


Un element important de care trebuie să țineți seama înainte de a-i aborda pe potențialii investitori este echipa de management a proiectului. Este necesar ca liderii proiectului să aibă roluri bine definite, iar membrii echipei de conducere a noii afaceri sociale să aibă responsabilități clare. La întâlnirile cu investitorii trebuie să dați dovadă de competență, să demonstrați că aveți o echipă de management solidă și, astfel, că sunteți capabili să conduceți firma în direcția potrivită.


Sursă informații:

Dezvoltarea afacerilor sociale - Muhammad Yunus

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page