top of page

Angel Investor


Află ce este un ”Angel investor” și care sunt beneficiile finanțării afacerii tale de către un astfel de investitor.


Un angel investor (cunoscut și sub numele de investitor privat, investitor Angel sau finanțator înger) este o persoană cu o valoare netă ridicată, care oferă sprijin financiar pentru startup-uri mici sau antreprenori, de obicei în schimbul unei cote din actiunile afacerii.


Adesea, investitorii îngeri se găsesc in famila si prietenii unui antreprenor. Fondurile pe care acești investitori le oferă pot fi o investiție unică pentru a ajuta afacerea să devină operatională sau o injecție continuă pentru a sprijinii și ”transporta” compania prin etapele sale de dezvoltare.


Aspecte cheie ale conceptului de Investitor Angel


  • Un investitor Angel este, de obicei, o persoană cu o valoare netă ridicată, care finanțează startup-urile în primele etape, adesea cu banii lor.

  • Investițiile Angel sunt adesea sursa principală de finanțare pentru multe start-up-uri care consideră că este mai atrăgătoare decât alte forme de finanțare mai predatoare.

  • Sprijinul pe care investitorii Angel il oferă startupurilor, favorizează inovația care se traduce prin creștere economică.

  • StartUp-urile sunt investiții riscante și de obicei investițiile in aceste tipuri de afaceri nu reprezintă mai mult de 10% din portofoliul investitorului Angel.


Înțelegerea investitorilor Angel


Investitorii Angel sunt persoane care caută să investească în primele etape ale startup-urilor. Aceste tipuri de investiții sunt riscante și de obicei nu reprezintă mai mult de 10% din portofoliul investitorului înger. Majoritatea investitorilor îngeri au fonduri în exces disponibile și caută o rată de rentabilitate mai mare decât cele oferite de oportunitățile tradiționale de investiții.


Investitorii Angel oferă condiții mai favorabile în comparație cu alți creditori , deoarece investesc de obicei în antreprenorul care începe afacerea, mai degrabă decât în ​​viabilitatea acesteia. Investitorii Angel se concentrează pe a ajuta startup-urile să facă primii pași, mai degrabă decât pe profitul posibil pe care îl pot obține din afacere. În esență, investitorii îngeri sunt opusul capitaliștilor de risc .


Investitorii Angel sunt, de asemenea, numiți investitori informali, finanțatori angelici, investitori privați, investitori semințe sau business angels. Acestea sunt persoane fizice, în mod normal bogate, care injectează capital pentru întreprinderi în schimbul capitalului proprietar sau al datoriei convertibile. Unii investitori înger investesc prin intermediul platformelor de crowdfunding online sau construiesc rețele de investitori îngeri pentru a uni capitalul împreună.


Informatii preluate:

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page