top of page

Crowdfunding

Ce inseamnă și cum poate fi accesată finanțarea participativă. O modalitate iteligentă de finațare.Ce este Crowdfunding?


Crowdfunding este utilizarea unor cantități mici de capital de la un număr mare de persoane pentru a finanța o nouă afacere. Crowdfunding folosește accesibilitatea ușoară a vastelor rețele de oameni prin intermediul rețelelor de socializare și a site-urilor de crowdfunding pentru a aduce împreună investitori și antreprenori, cu potențialul de a crește antreprenoriatul prin extinderea fondului de investitori dincolo de cercul tradițional de proprietari, rude și capitalisti de risc .Aspecte relevante in Crowdfunding

  • Restricțiile se aplică celor cărora li se permite să finanțeze o nouă companie și cât de mult li se permite să contribuie.

  • Crowdfunding-ul permite investitorilor să aleagă dintre sute de proiecte și să investească doar 10 USD.

  • Site-urile de crowdfunding generează venituri dintr-un procent din fondurile strânse.

  • SEC reglementează întreprinderile de fonduri participative bazate pe capitaluri proprii din Statele Unite.


Cum funcționează finanțarea participativă


Crowdfunding-ul a creat posibilitatea antreprenorilor de a strânge sute de mii sau milioane de dolari de la oricine are bani să investească. Crowdfunding oferă un forum oricui are o idee să-l prezinte în fața investitorilor care așteaptă.


Unul dintre cele mai amuzante proiecte pentru a primi finanțare a fost de la o persoană care dorea să creeze o nouă rețetă de salată de cartofi. Obiectivul său de strângere de fonduri a fost de 10 dolari, dar a strâns mai mult de 55.000 de dolari de la 6.911 susținători. Investitorii pot alege dintre sute de proiecte și pot investi doar 10 USD. Site-urile de crowdfunding generează venituri dintr-un procent din fondurile strânse.Site-uri populare de finanțare participativă: Kickstarter și Indiegogo


Site-urile de crowdfunding precum Kickstarter și Indiegogo atrag sute de mii de oameni care speră să investească în următorul lucru important.

Începând din 2019, crowdfunding-ul este în mare parte sinonim cu Kickstarter, deoarece este cea mai mare platformă de crowdfunding. De la înființarea Kickstarter în 2009, site-ul a finanțat peste 160.000 de proiecte, cu peste 4,2 miliarde de dolari promise pentru toate proiectele Kickstarter. Indiegogo a început ca un site de crowdfunding axat inițial exclusiv pe strângerea de bani pentru filme independente, dar a început să accepte proiecte din orice categorie la un an după lansarea sa în 2007.


 

Sursa informare:

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page