top of page

Ești antreprenor?


Mulți oameni visează să înceapă propriile afaceri, dar nu toată lumea este capabilă pentru aceasta. Analizează-te pentru a vedea daca ți se potrivește acest statut.


A fi angajat de altcineva oferă o serie de avantaje, de la asigurări de sănătate și contribuții la pensie potrivite până la un program obișnuit și compania colegilor de muncă. Dacă te gândești să te descurci singur, ia în considerare cu atenție dacă ai ceea ce trebuie pentru a avea succes.

Sunt făcuți lideri buni sau se nasc? Nimeni nu știe cu siguranță, dar antreprenorii de succes tind să împărtășească aceste trăsături:


Disciplină

Pentru a fi antreprenor de succes , trebuie să aveți disciplina de a stabili orele de lucru, de a respecta termenele limită, de a urmări noi clienți și de a evita distracțiile tentante.


Fi drămuit

Pentru a împiedica blocajele atunci când afacerea dvs. este nouă sau vremurile sunt grele, trebuie să fiți dispus să reduceți, drastic cheltuielile dvs. Ideea de a lucra pe cont propriu trebuie să primeze, inaintea cumpărării de haine noi sau alte frumuseți. Este o idee bună să fii econom nu doar în lunile dificile, ci și în cele bune, asigură-ți un cont de economii solid, pentru a face față atunci când afacerea ta nu generează venituri.


Încredere în sine

Pentru a te vinde cu succes altora, trebuie să fii cel mai mare fan al tău. Dacă nu crezi că ești unul dintre cei mai buni în ceea ce faci, nici altcineva nu o va face. Afacerile rareori vor cădea în poala ta, așa că va trebui să fii dispus să te promovezi și să ceri de lucru ori de câte ori și ori de câte ori este posibil.


Abilități bune de comunicare

Clienții nu își vor clarifica întotdeauna așteptările. Mai degrabă decât să ghiciți ce vor, nu trebuie să vă fie frică să puneți multe întrebări. De asemenea, este o idee bună să cereți feedback în timpul și după sarcini pentru a vă asigura că îndepliniți așteptările clienților dvs.


Smerenie, onestitate și integritate

Puțini clienți se vor aștepta ca tu să fii perfect, dar dacă nu poți să-ți dai seama și să-ți ceri scuze atunci când greșești, vei fi eliminat de pe listele lor. Când lucrezi pe cont propriu, reputația ta este crucială. Nu aveți imaginea unei companii pe care să vă întoarceți sau să o compensați pe angajatul rău ocazional. Sunteți compania și sunteți angajatul. Tot ceea ce faceți trebuie să se reflecte bine asupra afacerii dvs.


Superbe abilități de păstrare a înregistrărilor

Este foarte important să știi când ai trimis facturi, când ai fost plătit, cine îți mai datorează bani, câți bani are afacerea ta, cât ai câștigat și cât trebuie să câștigi. Înregistrările detaliate și exacte sunt esențiale pentru sănătatea financiară a afacerii dvs. și sunt indispensabile în scopuri fiscale.


Motivație

Nu veți deveni un om de afaceri de succes uitându-vă la televizor toată ziua. Chiar și atunci când crezi că ai o zi de relaxare, nu renunța la sarcini până în ultimul moment. Este mai bine să faci cât mai mult posibil când lucrurile par a fi lente, pentru că nu știi niciodată ce va aduce ziua următoare. De asemenea, uitați de predarea tuturor lucrărilor dvs. la data scadenței și planificați să înlocuiți unele lucrări mai devreme. Cu cât finalizați o sarcină mai repede, cu atât puteți trece mai repede la următoarea, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunar. Depășirea termenului limită ocazional conferă încredere clienților dvs. pe care vă puteți baza. Probabil că este de la sine înțeles că lipsa unui termen nu este acceptabilă decât în ​​cele mai extreme circumstanțe.


Optimism

Nu vei avea întotdeauna multă muncă și nu vei primi toate sarcinile sau clienții pe care îi dorești. Trebuie să continuați să lucrați, să mențineți o mentalitate pozitivă și să nu luați respingerile in mod personal.


Daca afacerea nu merge chiar roz si gandurile negre sunt niște ciori care se invârt in jurul tău, nu le lăsa să-și facă cuib in capul tău!


Flexibilitate

Unele ori vor fi mai aglomerate decât altele, iar sarcinile vor apărea neașteptat. Trebuie să fiți dispus să vă rearanjați atât programul personal, cât și cel personal, pentru a satisface solicitările clienților.


Abilitatea de a stabili limite

Deși este o idee bună să mențineți un anumit grad de flexibilitate, trebuie, de asemenea, să stabiliți limite și așteptări realiste cu clienții dvs. Aceste lucruri nu trebuie făcute în mod explicit, ci mai degrabă vor deveni norma pe măsură ce îi înveți pe oameni cum să te trateze. Nu răspundeți la telefon sau e-mail după programul de lucru, nu acceptați termene nerezonabile sau sarcini de lucru insurmontabile și nu lăsați clienții să vă negocieze facturile sau să refuze să plătească după ce lucrarea a fost terminată.


Sanatate buna

Lucrarea independentă nu oferă zile de boală plătite, așa că va trebui să lucrați când sunteți bolnav, să reparați orele mai târziu sau să acceptați plata pierdută. De asemenea, trebuie să vă puteți permite propria asigurare de sănătate, care poate include și asigurarea de sănătate pentru soț / soție și copii.


Abilitatea de a crea echilibru

Pentru tipurile de muncitori, lucrul la domiciliu înseamnă că este dificil să știi când să te oprești și să faci o pauză. Pentru cei care se pricep mai bine la relaxare, este la fel de dificil să ieșiți din modul lounge și să începeți să lucrați. Indiferent de categoria în care te încadrezi, atunci când lucrezi pentru tine, va trebui să te împingi în afara zonei tale de confort pentru a-ți menține viața profesională și viața personală în echilibru.



Sursa informare:


23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page